Yksiköidensä atk-laitevastaavista koostuvan TVT-hankkeen suunnitteluryhmän jäsenet saivat omat tablet-laitteensa kokeilukäyttöön tammikuun viimeisellä viikolla. Suunnitteluryhmän jäsenten tehtävänä oli tutustua laitteisiin sekä etsiä ja kokeilla mahdollisimman monia hyviä ja pedagogisesti toimivia sovelluksia opetuskäyttöön.

Näin hankkeen alussa olemme päätyneet käyttämään vain maksuttomia sovelluksia tai maksullisten sovellusten kokeiluversioita. Maksullisten sovellusten käyttöä pohdimme myöhemmin hankkeen edetessä.

RHL-data Oy:n IT-päällikkö Kari Lähdekorvelta tammikuussa saamiemme tietojen mukaan GSM-reitittimien käyttö on ainoa mahdollisuus riittävän nopeiden langattomien yhteyksien luomiseksi koulukeskuksen ulkopuolella ennen Läyliäisissä ja Launosissa tapahtuvaa saneerausta. Saneerausten yhteydessä (toivottavasti) rakennettavat valokuitukaapelit mahdollistavat myöhemmin 100 megan yhteydet myös Launosiin ja Läyliäisiin.

Koulukeskuksen atk-laitevastaavat joutuvat näin alkuun turvautumaan laitteiden kokeilukäytössä omiin langattomiin kotiverkkoihin. Langaton verkko koulukeskukseen saadaan rakennettua viikon 8 tienoilla. Muiden laitteiden mukana suunnitteluryhmän jäsenille tuli gsm-reitittimet, joiden avulla yhteyksiä on tarkoitus kokeilla kouluilla ja esiopetusyksiköissä. Reitittimiin voidaan jatkossa kytkeä useita laitteita.

Hankevastaavat toivovat, että suunnitteluryhmän jäsenet kokeilisivat gsm-reitittimien toimivuutta toimipisteissä ja niiden läheisyydessä. Tarkoituksena on kirjata ylös koneiden ja reitittimien toimivuudesta havaintoja, joita voimme hyödyntää varsinaisia oppilaskoneita tilattaessa.