Hankkeen tavoitteena on parantaa Lopen koulujen ja esiopetusryhmien tietoliikenneyhteyksiä, jotta voimme mahdollistaa yhtäläisen opetuskäytön kolmella eri kasvatusalueellamme. Tavoitteenamme on hyödyntää langatonta verkkoa kaikissa esiopetus- ja perusopetusyksiköissä.

Tavoittelemme hallittavaa laitekannan uudistamista ja suunnitelmallista lisäämistä nykytarpeita vastaavaksi.

Esiopetusoppilailla on mahdollisuus konkreettisesti tutustua tablet-tietokoneeseen ja harjoitella sen käyttöä. Mobiiliopiskelun kautta on mahdollisuus vuorovaikutteiseen oppimiseen, joka sopii esimerkiksi parityöskentelyyn. Lapset saavat tätä kautta ulottuvilleen uudenlaista monipuolista oppimateriaalia.

Tavoitteenamme on kehittää esi- ja alkuopetuksen yhteistyötä kolmella kasvatusalueellamme esimerkiksi työpiste- ja työpajatyöskentelyn kautta.

Esi- ja perusopetuksessa uusilla tiedonkäsittelylaitteilla parannetaan yhteydenpitomahdollisuuksia koulujen ja päiväkotien ulkopuolisiin tahoihin kotimaassa ja ulkomailla.

Perusopetuksessa monipuolistetaan oppilaiden tiedonhankintataitoja. Lapset ja nuoret pääsevät perehtymään digitaaliseen oppimateriaaliin osana oppimisprosesseja.

Alakouluissamme ja Lopen yläkoulussa yhtenä keskeisenä tavoitteena on oppilaiden medialukutaitoon perehdyttäminen. Rinnalla opetamme ja korostamme mediakriittisyyttä.

Perusopetuksessa on tavoitteena hyödyntää pelioppimisen hyviä opetuskokemuksia.

Hankkeen kautta tavoitteenamme on kehittää erityisesti yläkoulun osalta kolmiportaisen tuen tavoitettavuutta; sähköinen oppimisympäristö mahdollistaa myös monipuolisemman eriyttämisen opetuksessa.

Tavoitteenamme on kannustaa ja innostaa opettajia ottamaan uusia työvälineitä ja toimintamalleja kokeilukäyttöön. Tämän rinnalla pyrimme varmistamaan opettajillemme riittävän tuen ja koulutuksen uusien työvälineiden käyttöönottoon ja niiden hyödyntämismahdollisuuksiin.